31 Květen

Konopný nápoj Bhang

Autor: admin Kategorie: aktuality, Konopí jako lék, Odrůdy konopí Komentáře: 1

V dnešním článku Vám přineseme návod na přípravu, u nás netradičního, konopného nápoje Bhang (někde nazývaný jako Sidhí či Subjí), který se povětšinou připravuje ze samčích rostlin.

Pod pojmem bhang (Sidhí či Subjí) se také obvykle označují větší listy a tobolky semen bez stonků ze samičího konopí. Sidhí, subjí a bhang se po smíchání s vodou používá jako nápoj, který lze připravit následujícím způsobem. Asi 35 g bhangu (konopného materiálu) pečlivě omyjte ve studené vodě a rozetřete, rozemelte či roztlučte na prášek. Dále přidejte pepř, okurkové a melounové semínka a vše rozetřete a promíchejte. Tuto směs poté smíchejte s cca 250 ml plnotučného mléka (nejlépe přímo od farmáře) a 250 ml vody, nápoj lze dochutit pro lepší chuť ještě cukrem.

Připravený nápoj vypijte najednou na ex. Opojení po vypití se obvykle dostaví cca během půl hodiny. Téměř vždy se jedná o stav rozjařenosti, který nutí člověka veselit se, tancovat a zpívat či dokonale vychutnávat pokrmy a cítit se, jako by požil silné afrodisiakum. U hašteřivých osob způsobuje, jak by se dalo očekávat, přiostření jejich přirozených sklonů, proto dávejte pozor, s kým se do tohoto drinku pustíte. Opojení trvá zpravidla tři hodiny a následně se dostavuje pocit únavy a spánku.

bhang1

Indický Bhang shop, kde Vám mimo jiné přípraví obě varianty nápoje.

Další alkoholickou variantou tohoto nápoje je Horký máslový Bhang.

V hrnci dejte rozpustit asi 60 g másla nebo ghí. Rozdrolte větší hrst marihuanových palic či listů v množství asi 10 – 15 g a materiál vmíchejte do rozpuštěného másla. Za stálého míchání vařte na středním ohni asi minutu. Hrnec poté odstavte a přilijte do něj zhruba 230 ml vodky. Dávejte přitom opravdu velký pozor, aby vás horké máslo po nalití vodky nepoprskalo. Nejlepší je přilít vodku rychle a naráz. Vraťte hrnec se směsí na hořák a za stálého míchání nechte vařit dalších asi 30 sekund. Během této doby můžete do směsi přimíchat dle své chuti koření, například dvě karmomová semena roztlučená v hmoždíři na prášek a lžíci medu. Individuálním chutím se samozřejmě meze nekladou a do nápoje lze přidat třeba skořici, hřebíček nebo muškátový oříšek. Samozřejmě nemusíte kořenit vůbec. Další možností, kterou máte, je změna obsahu alkoholu v nápoji. Ten může mít sílu horkého máslového grogu, nebo delším vařením se z něj dá připravit nápoj svou silou podobný svařenému vínu. Čím děle budete směs vařit, tím slabší bude, jelikož alkohol se bude pomalu odpařovat. Chcete-li nápoj zcela prostý alkoholu, vařte jej tak dlouho, až se z něj všechen alkohol odpaří. Tento recept není pouze účinnou metodou vyluhování aktivního THC, díky spojení alkoholu, másla a medu, má rovněž zvlášť jemnou a uspokojivou chuť. Svou příchutí připomíná horkou čokoládu, avšak pití je ještě příjemnější. Nápoj patří k nejrychleji vstřebatelným konopným směsím. Účinky trávy můžete ucítit již do patnácti minut od vypití. Na zdraví!

Zdroj: GOTTLIEB, Adam. Vaříme s konopím. Olomouc: Votobia, 1995. ISBN 80-858-8570-0.

 

Komentáře

Poslat komentář

*