13 Červenec

Recepty – konopné koření a konopný sirup

Autor: admin Kategorie: aktuality, Konopí jako lék Komentáře: 0

„Konopný prášek jako koření do jídel

Postup: Ručně rozdrcené listy a nějaké palice samičích rostlin konopí necháme usušit. Usušený materiál poté rozemeleme na prášek v elektrickém kávomlýnku tak, aby měl konzistenci jako koření mletá paprika. Prášek je takto připraven ke konzumaci. Skladujeme jej nejlépe ve skleněné nádobce s víčkem na závit při teplotě do 15°C, maximálně po dobu 3 měsíců.

Dávkování: Prášek je možné zamíchat do jídla nebo pozřít přímo a zapít tekutinou. Užíváme jej jednou denně večer, v množství, které se vejde na špičku příborového nože. Dochází-li po konzumaci k pocitu omámení, je nutné dávku snížit. Léčebná kůra trvá maximálně 90 dnů. Po ní je nutno léčbu na 14 dnů vysadit a sledovat reakci organismu. Jestliže během těchto 90 + 14 dnů nedojde ke zlepšení je tato léčba nevhodná.

Použití při: Parkinsonově chorobě, roztroušené skleróze, glaukomu a v dalších případech, kdy příčinou nemoci je nemocná nervová buňka.

korasir2

Konopný sirup

Recept pochází z knihy Paula Benhaima: Konopí, zdraví na dosah, doporučujeme přečíst.

Postup:

Květy z 20 rostlin konopí (nebo 500g čerstvých konopných semen), 1,8 Kg cukru, 1 čajová lžička kyseliny citronové, 2 citrony, 1,2 l pramenité vody.

Cukr nasypte do vody a přiveďte k varu. Míchejte, dokud se nerozpustí. Květy vhoďte do velké vysterilované nádoby a přelijte je sladkou vodou. Sterilizaci proveďte varem po dobu dvou minut. Dřevěnou lžící vmíchejte kyselinu citronovou. Přidejte citronovou kůru a citron nakrájený na plátky. Nechte den odstát. Sceďte a přelijte do vysterilované nádoby. Získáte litr a půl koncentrované konopné šťávy.

Na závěr malé upozornění jde to normální drink, takže nečekejte růžové slony a zelené zebry, ale kdybyste místo té vody dali vodku… :).“

korasir3

Zdroj: www.grower.cz

Poslat komentář

*