11 Říjen

Jak si správně sušit svoje bohatství část 1.

Autor: admin Kategorie: aktuality, Pěstování konopí Komentáře: 0

„Příjemnější pokouřeníčko, rovnoměrnější pálení a zvýšení účinku: zní to příliš dobře na to, aby to byla pravda, že? Ale trocha tvrdé práce poté, co sklidíte, přinese své ovoce. Soft Secrets se vám pokusí toto téma přiblížit…

Takže poslední tři měsíce jste strávil opečováváním vašich krásek, věnoval jste jim tu nejlepší láskyplnou péči a konečně je tu den D. Je čas sklizně a vaše pokouřeníčko bude hotové během jednoho týdne. Tady zadržte, pamatujete si vůbec důvod, proč jste si v prvé řadě vypěstovali svou vlastní trávu? Během sklizně máte hotovo teprve z 75 %. Abyste získali to nejlepší z vaší trávy, musíte vynaložit ještě trochu síly a dobře se o ni postarat. Komerčně pěstované rostliny jsou většinou sklízené dříve, ostříhané, upravené a sušené asi tak týden, často v teplém prostředí a poté směřují na trh. Hlavním důvodem komerčního pěstování je točit co nejrychleji peníze a to, co jen to jde – to každý asi chápe. Jenže pokud ji moc rychle vysušíte, tráva může chutnat hořce a mít velmi slabý účinek. Všichni jsme to zažili, koupíte si balíček trávy s tím, že nádherně voní a na omak je krásně suchá. Jenže když rozlomíte palici, tak ta je stále uvnitř vlhká a kouření je nahořklé, možná vám bude chutnat jak sečená tráva. To znamená jediné: v buňkách rostliny je stále přítomný chlorofyl.

Tak proč sušit v nádobě? Celý proces sušení podporuje dekarbonizaci molekul kyslíku z THC, které je obsaženo v palici.  Tento proces zvyšuje psychoaktivní složky, čímž se tráva stává účinnější. Tento proces také znamená, že úroveň vlhkosti bude okolo celé palice, čímž se postará o příjemnější kouření a stabilní spalování. Když si pěstujete sám, chcete samozřejmě získat co nejvíce. Proto to sobě dlužíte – musíte dobře usušit své palice!

Abych vám ukázal důležitost celého procesu, vyzkoušel jsem si malý experiment s nedávno sklizeným strainem White Widow od Pyramid Seeds. A můj velice dobrý přítel – Original G – níže popsal svými slovy co se dělo: „Takže poté, co jsme sklidili, jsme byli celý nedočkaví na to, abychom vyzkoušeli to pěkné zelené, co nám vyrostlo před očima a jednoduše jsme to zhulili ještě před tím, než tráva stačila pořádně uschnout…to byla opravdu velká chyba! Stále to bylo moc čerstvé, skoro jako posečená tráva, ani jsme pořádně necítili tu správnou chuť trávy. Přestože vypadala skvěle, uvnitř byla vlhká a mazlavá. Museli jsme ji stříhat nůžkami, abychom ji vůbec mohli nějak upravit ke kouření a samotné kouření bylo docela hrozné, kyselé a rozhodně ne moc silné, tak jak by to u správného skunku mělo být. Dejte pozor na to, že pokud sušení uspěcháte anebo co můžeme nazvat jako sušení na topení, trestem bude strašlivá chuť.

Po sedmi dnech, co se tráva sušila, její proměna byla nesrovnatelná. Byla suchá, ale přesto uvnitř stále lepkavá, s třpytícími se krystaly a s výbornou chutí. Kouření bylo opravdu super, rozhodně šla lépe ubalit než předtím, i když se trochu lepila na drtičku. Chutnala mnohem silněji a její sladká silná chuť se rozvinula do celé své krásy. A navíc se dostavilo velmi kvalitní opojení high, ne moc těžké, spíše živé, což je super, když po dokouření chcete ještě něco dělat. Po samotném sušení jsme trávu dali do sklenic a znova se proměnila. Teď je opravdu velmi výrazná a úplně suchá, krystalky se už netřpytí a pěkně mezi prsty praská. Ve skutečnosti jsem si jistý, pokud bychom každou trávu nechali takto dlouho usušit, budeme mít dvojnásobné množství ke kouření, i když ne dle váhy ale jednoduše si ubalíte menší množství než předtím. Chutná to tak dobře jako voní a stále dosáhnete velmi příjemného high, opravdu dobré pokouření…jen kdyby všechna tráva tak dlouho vydržela!““

Zdroj: Soft Secrect. 2011. 2011.

Poslat komentář

*