Káva a konopí – kombinace snů
V dnešním článku Vám přineseme několik receptů na kávičky samozřejmě vylepšené o nějaké ty „příjemné“ látky. Stimulace organismu patří k prvním účinkům konopí a je možné, že díky kofeinu se působení během počátečních stadií rauše ještě stupňuje. Několik hodin po tomto stavu se obvykle dostavuje ospalost a otupělost. A káva je možnost, jak se znovu nakopnout. Existuje několik způsobů, jak kávu „říznout“ konopím. Snad nejpříjemnější a nejexotičtější šálek kávy připravíte takto:
Turecký otvírák očí
Předem si uvařte konvici kvalitní překapávané kávy. Mezitím nasypte de džezvy jednu čajovou lžičku najemno rozemleté arabské moky, na jeden šálek jednu lžičku. Moka kávu a džezvu nakoupíte v kterémkoli obchodě specializovaném na prodej kvalitních čajů či kávy. Přidejte špetku rozemletého kardamonu a na každý šálek půl gramu rozmělněného hašiše. Arabskou kávu s kardamomem a hašišem zalijte požadovaným množstvím nachystané překapávané kávy. Džezvu postavte na hořák a mírně vařte. Až začne káva vařit, konvici ihned odstavte. Podávejte v moka šálcích nebo šálcích na espreso s malými lžičkami. V každém šálku rozpusťte čajovou lžičku medu. Výše popsaným způsobem se servíruje turecká káva ať již s hašišem nebo bez. Káva se normálně usrkává z vrchu, pomletá moka, med a hašiš či jiná sedlina se pojídá lžičkou.
Skřítkovo potěšení – káva v Irském stylu
Do šálku kávy nalijte panáka Creme de Gras a zakryjte šlehačkou. Patříte-li k „odolným konzumentům,“ můžete si místo Creme de Gras dopřát pořádného panáka konopné brandy na vaření.
Jackova térová káva
Rozpusťte gram konopného téru v šálku opravdu horké kávy. Ve skutečnosti se tér asi zcela nerozpustí, ledaže byste do kávy přilili nějaký alkohol, nicméně bude v nápoji alespoň jakž takž rozptýlen. Přidejte trochu husté smetany. Tuky v ní obsažené napomohou při rozpuštění téru i při jeho asimilaci. Přidat můžete také trochu medu a učinit tak kávu chuťově přijatelnější. Nezapomínejte však, že příliš cukru zpomaluje trávení tuků.
Káva s máslem
Přimíchejte do šálku kávy jednu či více polévkových lžic silně koncentrovaného konopného másla. Máslo v kávě se může leckomu jevit odpudivé, mnoho lidí to tak však dělá a jak jim to chutná. Nezatracujte tedy něco, z čeho jste se zatím nepozvraceli J.
Haš olej a káva
V šálku kávy se smetanou můžete rozpustit také několik kapek haš oleje.
Zdroj: GOTTLIEB, Adam. Vaříme s konopím. Olomouc: Votobia, 1995. ISBN 80-858-8570-0.
Komentáře uzavřeny.