28 Únor

Konopná zmrzlina

Autor: admin Kategorie: aktuality, Konopí jako lék, Legalizace konopí Komentáře: 0

I když k nám léto dorazí až za několik měsíců, počasí vypadá, že se zbláznilo. Tak proč se „nezbláznit“ spolu s ním a nepřipravit si vynikající zelenkavou zmrzlinu? Samozřejmě si recept pečlivě uschovejte a můžete jej zase vytáhnout v teplých letních dnech, když budete svým kulinářským uměním oslnit své přátelé.

Ingredience:
• 500 ml smetany ke šlehání
• 5 až 10 g rozdrceného konopí
• 1 banán
• 40 ml amaretta
• hrst nasekaných mandlí
• 5 polévkových lžic medu
• 1 vanilkový cukr
• špetka soli

Příprava zmrzliny:

Než začneme připravovat samotnou zmrzlinu, musíme se rozmyslet, zda chceme mít konopnou chuť zmrzliny nebo chceme eliminovat konopnou chuť, neboť konopí je aromatická rostlina. Pokud se rozhodneme pro druhou variantu, povaříme konopí nejprve několik vteřin ve vodě a přecedíme přes bavlněné plátýnko. Smetanu nalijeme do středně velkého hrnce, přidáme konopí a přivedeme k varu. Na malém plameni pomalu vaříme minimálně jednu hodinu. Po hodině odstavíme z plotny, přecedíme přes plátýnko a necháme vychladnout. Pokud se smetana příliš vyvařila, přilijeme novou na původní objem a asi 30 vteřin šleháme ručním šlehačem. Základ pro konopnou zmrzlinu máme tedy hotový. Dále už záleží pouze na vaší fantazii, jak budete dál experimentovat, anebo můžete postupovat podle našeho receptu.

ice

Rozmačkáme banán, přilijeme amaretto, přidáme malou špetku soli, med, vanilkový cukr, konopnou smetanu a mixujeme do hladka. Poté přidáme nasekané mandle a promícháme. Krém nalijeme do uzavíratelné plastové nádoby a vložíme do mrazáku zamrazit. Během prvních pěti hodin jej několikrát promícháme, abychom se zbavili vznikajících krystalků ledu. Tuto zmrzlinu je ideální servírovat v kombinaci s malinovou nebo jahodovou polevou.

Zdroj: http://www.magazin-legalizace.cz/cs/articles/detail/1017-varime-s-konopim-konopna-zmrzlina

Poslat komentář

*