5 Červenec

Konopné koláčky i něco ostřejšího

Autor: admin Kategorie: aktuality, Konopí jako lék Komentáře: 2

V dnešním článku Vám přineseme několik receptů na konopné koláčky a pro ty, kteří zrovna neholdují sladkostem, přineseme recept na slanou mlsku.

Bílé konopná koláčky z Marakéše

Smíchejte 1 šálek rozpuštěného konopného másla a ½ šálku cukru nebo medu. Našlehejte jedno vejce, přidejte 2 čajové lžičky vanilkového výtažku a vše smíchejte s máslem a medem. Obměnou může být výtažek mandlový, pomerančový, citrónový nebo jejich vzájemná kombinace. Přisypte 3 šálky mouky a 1 čajovou lžičkou prášku do pečiva. Jednotlivé ingredience rukama dobře promíchejte, tak, aby vám vzniklo tvárné těsto. To nechte asi hodinu odležet v lednici. Pak těsto rozválejte zhruba na sílu půl centimetru. Kruhovou formičkou o průměru 2,5 nebo 5 cm vykrajujte z těsta kolečka. Pokud formičky nevlastníte, můžete k vykrajování použít menší skleničku. Kolečka pokládejte na plech pokrytý pečícím papírem a do středu každého kolečka dejte jednu celou mandli. Plech vložte do předehřáté trouby na 190 stupňů a nechte 6 až 8 minut péci.

Arašídové koláčky

Při tomto receptu se aktivní pryskyřice během pečení rozpustí v arašídovém másle, tudíž není zapotřebí žádných konopných polotovarů, do receptu se tedy můžete postit ihned. V míse promíchejte 2 šálky mouky, 1 a ½ šálku arašídového másla, 2 či 3 vejce, ¾ šálku medu, 1 šálek másla, 1 čajovou lžičku prášku do pečiva, ½ čajové lžičky soli a 60 g jemně nadrcené a proseté marihuany. Chcete-li, aby měl recept větší sílu, místo obyčejného másla přimíchejte máslo konopné. Lžící naberte vždy trochu těstíčka a dejte jej na plech, jednotlivé kopečky trochu zmáčkněte vidličkou. Strčte do vyhřáté trouby na 190 stupňů a pečte zhruba 10 až 12 minut. Dávejte ovšem pozor, abyste koláčky nespálili. Místo marihuany můžete do těsta přimíchat také hašiš nebo haš olej. Stejně tak arašídové máslo můžete nahradit jiným oříškovým máslem.

kolacky2

Zeleň z Acapulca

Smíchejte 3 polévkové lžíce vinného octa, 2 čajové lžičky chilli koření a ½ šálku najemno rozmělněné a proseté marihuany. Nechte stát asi jednu hodinu v klidu, aby lístky trochu nabobtnaly. Poté přidejte 3 zralé rozmačkané plody avokáda a ½ šálku jemně nasekané cibule. Vše dobře promíchejte, až vám vznikne jakási nazelenalá kaše. Omáčku podávejte jako dip, do kterého můžete namáčet kukuřičné lupínky nebo chipsy. Tento recept je velice chutný a účinný, ale lze ještě vylepšit. Celý dip může být ještě účinnější, pokud se v receptu vynechá vinný ocet, jelikož kyselý vinný ocet může do jisté míry snižovat rozpustnost konopných pryskyřic. Dip můžete obměnit, necháte-li marihuanová lístky na několik minut opražit na pánvi v ½ šálku olivového oleje. Směs oleje a konopí pak smíchejte s avokádem, cibulí a chilli kořením. Trocha citrónové šťávy dodá dipu pikantní chuť a přitom nebrání asimilaci THC, což se o vinném octu říct nedá.

Zdroj: GOTTLIEB, Adam. Vaříme s konopím. Olomouc: Votobia, 1995. ISBN 80-858-8570-0.

Komentáře

Poslat komentář

*