V dnešním článku Vám přineseme několik receptů na další konopné mlsky.

Konopný koktejl nebo zmrzlina

Smíchejte asi 15 g jemně rozdrolených marihuanových listů a květů, pozor bez stonků a semínek a 250 ml smetany a 250 ml mléka. Do směsi přidejte zarovnanou lžičku lecitinnových granulí (neboli sójového lecitinu, což je přírodní látka, jejímž zdrojem je sójový olej). Směs nalejte do mixéru a mixujte 1 – 2 minuty. Poté přelijte rozmixovanou směs do hrnce s dvojitým dnem a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Dávejte pozor, abyste směs nepřevařili, poněvadž při vyšších teplotách by se z mléka začal tvořit tvaroh. Proto je potřeba udržovat spíše nižší teplotu. Ještě za tepla přimíchejte několik polévkových lžic medu. Povařenou směs poté dejte do nádoby, přidejte ½ čajové lžičky vanilkové esence, zakryjte a dejte zchladit do lednice. Po vychlazení přelijte vychlazenou směs do mixéru a 30 vteřin mixujte. Finální nápoj podávejte ve vysokých koktejlových sklenicích s brčkem.

Chcete-li připravit místo koktejlu zmrzlinu, přidejte do vychlazené směsi jedno syrové vejce a důkladně rozmixujte, až začne směs pěnit. Poté vše nalijte do vhodné nádoby a uzavřete víčkem a strčte do mrazničky. Vše je potřeba udělat poměrně rychle, jinak se napěněná směs přemění do své původní kapalné podoby.

Zmrzlina či koktejl se dá vyrobit i z hašiše nebo haš oleje. Tento materiál se však nejdříve musí rozpustit v trošce másla nebo ghí. Rozpuštěný hašiš nebo haš olej na začátku přimícháte ke směsi mléka, smetany a lecitinu, dále je postup již stejný.

Konopná poleva

Rozpusťte asi 110 g konopného téru v hrnci s dvojitým dnem, jak připravit konopný tér se dozvíte zde. Přidejte jednu či více čajových lžiček vanilkové esence, dle chuti. Za stálého míchání přidejte dalších 120 ml medu. Všechny ingredience důkladně promíchejte. Nyní již máme připravenou polevu, kterou můžeme používat v moučníkových receptech dle vlastního výběru (např. konopný dort, bábovičky s polevou, omamná zmrzlinová poleva), anebo ji namazat na krekry či sušenky.

Konopné „kakao“

Do nádoby s dvojitým dnem nalijte půl litru plnotučného mléka nebo alespoň 250 ml plnotučného a 250 ml polotučného a dejte vařit. Jakmile je mléko horké, přimíchejte 1 až 2 čajové lžičky konopného téru, 2 až 4 čajové lžičky medu a 1 čajovou lžičku vanilky. Pokud chcete, můžete přisolit i špetkou soli. Nehlídáte-li štíhlou linii, přidejte ještě 1 až 2 čajové lžičky másla ke zvýšení obsahu tuků za účelem zlepšení asimilace. Podávejte ve dvou šálcích a ozdobené šlehačkou. Recept je určen pro dvě osoby.

Zdroj: GOTTLIEB, Adam. Vaříme s konopím. Olomouc: Votobia, 1995. ISBN 80-858-8570-0.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Právní předpisy týkající se marihuany v České republice

Úvod: Právní předpisy týkající se marihuany se v České republice v průběhu let změnily. V…

1 týdnem ago

Výhody a nevýhody konzumace olejů a extraktů z marihuany

Úvod: Oleje a extrakty z marihuany se staly populárními způsoby konzumace, které nabízejí koncentrovanou formu…

3 týdny ago

Bezpečné praktiky při kouření marihuany a minimalizace zdravotních rizik

Úvod: Kouření marihuany je jedním z nejrozšířenějších způsobů konzumace. Přestože může být užívání marihuany rekreační…

1 měsíc ago

Porovnání různých způsobů konzumace marihuany (kouření, vaporizace, potraviny atd.)

Úvod: Konopí je konzumováno různými způsoby, které nabízejí různé účinky a zážitky. Nejznámějšími způsoby konzumace…

2 měsíce ago

Co je to hybridní odrůda marihuany a jaké má vlastnosti?

Úvod: Hybridní odrůdy marihuany jsou výsledkem křížení mezi odrůdami Sativa a Indica. Tyto odrůdy nabízejí…

2 měsíce ago

Sativa vs. Indica: Rozdíly a vliv na uživatele

Úvod: Konopí je rostlina, která nabízí různé odrůdy s odlišnými vlastnostmi. Dvě nejznámější odrůdy jsou…

3 měsíce ago