Předvánoční konopný svařák
Vánoce se blíží a mrazivé večery můžeme příjemně strávit u plápolajícího ohně, který nás hladí z krbu a přitom popíjet teplý konopný svařák. Pokud si chcete takto zkrátit i vy předvánoční čekání, tak neváhejte a vyzkoušejte recept na tento teplý nápoj.
Pro 6 až 8 osob budeme potřebovat následující suroviny:
1 láhev červeného vína
4 hřebíčky
1/4 čajové lžičky muškátového oříšku
1/4 čajové lžičky kardamomu
1/2 čajové lžičky mleté skořice
nastrouhaná kůra z jednoho očištěného citronu
6 g palic marihuany nebo 28 g konopných listů
Pro labužníky:
med/cukr
2 dcl rumu
1 zavařenina – jahody
1/2 balíčku oloupaných mandlí
2 nakrájené jablka na kostičky
Všechny ingredience vložíme a vylijeme do většího hrnce. Na velice mírném ohni ohříváme směs cca 60 minut a občas promícháme. V samotném závěru směs přecedíme a samotný nápoj můžeme dochutit medem či cukrem. Silnější povahy mohou přidat také rum. Takto připravený předvánoční konopný svařák ihned podáváme. Pro labužníky doporučujeme rozdělit jahody, jablka a mandle předem do sklenic a poté zalít horkým nápojem.
Tento recept na svařák nabízí prostý způsob, jak zužitkovat ostříhané listí. Konopí se většinou přidává do alkoholu, aby vznikl silný nápoj, který lze dlouhodobě skladovat. Tento horký konopný nápoj se ovšem doporučuje vychutnat ihned po dovaření.
Přejeme Vám příjemně strávené večery u skleničky konopného svařáku a to nejen v předvánočním čase, ale i v období Vánoc a v celém novém roce.
Poslat komentář