Recepty z konopí díl 1.
„Rádi byste vyzkoušeli domácí krém, víno nebo čokoládu? Jak je libo! Přinášíme vám ty nejlepší konopné recepty. Je jen na vás, který si vyberete.
Konopné mléko
Konopná semínka v libovolném množství dejte do misky, zalijte je vodou a nechte asi jeden den namáčet do doby, než semínka začnou praskat a objeví se bílé klíčky. Vodu průběžně měňte. Pak preceďte, semínka dejte do mixéru a přidejte vodu v poměru 1,5 dílů vody na 1 díl semínek. Mixujte tak, až zůstane mléko a slupky a poté přeceďte přes jemné síto. Mléko dále můžete ochutit, například medem, nebo ho můžete rozmixovat s ovocem.
Marihuanové máslo
Dejte vařit vodu. Do vařící vody vhoďte máslo. Až se máslo ve vodě rozpustí, přidejte co nejdrobněji nakrájené konopí. Může být sušené i čerstvé. Mohou být i samčí rostliny a může být komplet celá rostlina. l stonek. Vařte směs vody, másla a konopí, alespoň hodinu. Čím déle, tím lépe. Na závěr přefiltrujte směs přes plátno. Nať vyhoďte. Směs vody a másla dejte do ledničky. Máslo ztuhne a půjde oddělit od vody. Vodu vylejte.
Lahodná čokoláda
V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte konopné máslo. Přidejte kakao a cukr, rozmíchejte. Míchejte důkladně, aby se cukr dobře rozpustil. Podle chuti můžete přidat kokos, esenci vanilky, oříšky či sušené ovoce. Pak nechte v lednici ztuhnout.
Nápoj pro zdraví
4-5 čerstvých konopných květů se smíchá s jedním listrem bílého rumu nebo vína. Tonikum je hotovo asi po jednom týdnu. Jedna sklenice denně má zlepšit náladu a zdraví.
Nápoj pro noční vidění
Čerstvé listy a stonky naložíme na několik týdnů do bílého rumu. Čím více, tím lépe, aby tak vznikl velmi nasycený roztok. Pijeme asi jednu hodinu před západem slunce ke zlepšení schopnosti nočního vidění. Dávkování je velmi silně individuální.
Lék na bolest i uvolnění
Listy konopí se uvaří (na 250ml vody asi 5g). Můžete přidat např. i meduňku pro uklidnění. Tento nápoj si dejte ideálně před spaním.
Konopné víno
Čajovou lžičku myrty a plnou hrst konopných květů naložíme na týden do 1l suchého řeckého bílého vína a necháme macerovat. Před pitím přecedíme.
Losos v konopných semínkách
Přísady: 300g lososa, 100g kuskusu, kousek čerstvého zázvoru, konopný olej, sůl, citronová šťáva, hrst smažené cibulky, hrst sušených rajčat, 30g konopných semínek
Příprava: Lososový filet posolíme, opepříme a pokapeme citronem. V dostatečném množství konopných semínek obalíme. Dáme zapéci do lehce vymaštěné zapékací mísy. Zapékáme cca 20 min na 200 stupňů. Mezitím připravíme kuskus podle návodu. Na pánvičce osmažíme cibulku, sušená rajčata a zázvor. Přidáme pak k hotovému kuskusu a podáváme společně s lososem.
Tequila s konopím
Čerstvé kořeny konopí jsou společně s lusky chilli naloženy do tequilly. Ochuceno špetkou soli a citrónovou šťávou.
Konopný likér
Hrstka květů marihuany naložíme po dobu dvou týdnů do jednoho litru bílého rumu. Květy zůstanou v láhvi, dokud není vyprázdněna.
Bíle koláčky
Smíchejte 1 šálek rozpuštěného konopného másla a půl šálku cukru nebo medu. Našlehejte jedno vejce a přimíchejte je spolu s 2 čajovými lžičkami vanilkového výtažku k máslu. Obměnou může být výtažek mandlový, pomerančový, citrónový nebo jejich vzájemná kombinace. Přisypte 3 šálky mouky a 1 čajovou lžičkou prášku do pečiva. Jednotlivé ingredience rukama dobře promíchejte, aby vám vzniklo tvárné těsto. To nechte v lednici asi hodinu uležet. Pak těsto rozválejte zhruba na sílu půl centimetru. Kruhovou formičkou nebo menší skleničkou vykrájejte z těsta kolečka. Ty pak pokládejte na vymaštěný plech, do středu každého vmáčkněte jednu celou mandli, a nechte 6 až 8 minut péci v troubě předehřáté na 190 stupňů.
Konopná cibulačka
Na oleji nebo másle osmažte 4 – 5 cibulí nakrájených na tenké plátky. Jakmile cibule zesklovatí, přimíchejte 30g jemně rozemnutého konopí. Cibuli osmažte dohněda a pak ji odstavte. Zasypte 4 polévkovými lžícemi mouky a vše dobře zamíchejte. Přikryjte pokličkou a nechte dusit asi 5 minut na mírném ohni. Pravidelně směs míchejte, aby se nepřipálila. Mezitím si do hrnce dejte vařit 1 litr vody. Opraženou cibuli s moukou přimíchejte do vroucí vody. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte s kysanou smetanou, parmazánem a snítkou kopru.“
Zdroj: Speciál BILINKY REVUE. 2012, 2012(4).
Poslat komentář