15 Únor

Co byste měli vědět před tím, než začnete vařit s konopím

Autor: admin Kategorie: aktuality, Konopí jako lék, Odrůdy konopí Komentáře: 0

V dnešním článku se dozvíte základní informace, které byste měli vědět dříve, než začnete vařit nejrůznější pokrmy z konopí.

Aktivní substance nacházející se v marihuaně a hašiši včetně THC a léčivého CDB, nejsou rozpustné v obyčejné vodě, ale lze je rozpouštět pouze v olejích, tucích nebo alkoholu. Účinná látka THC je mnohem účinněji vstřebávána, byla-li rozpuštěna v alkoholu, či tuku. Přítomnost cukru v alkoholu nebo směsi na bázi oleje může ovšem vstřebávání THC poněkud zpomalit. Nadbytek cukru v emulzích tedy není pro ideální extrakci THC a CBD vhodný. Malé množství správného jídla vstřebávání konopných pryskyřic nepomůže, naopak nadměrné množství jídla jenom rozředí jeho sílu, přičemž většinu jí promrháte. Při vaření nejsou vhodné vysoké teploty nebo přílišně dlouhé vaření, jelikož mohou účinnost THC a CBD zničit, běžné teploty po normální dobu vaření naopak mohou sílu CBD a THC zvýšit.

maslo

Konopné máslo

Bod, který nesmí být při pojednání o konopí opomíjen v žádném případě, je jeho vlastnost, silně povzbuzovat chuť k jídlu. Tento jev byl vypozorován a potvrzen jak při klinických studiích, tak v soukromí. Při kouření trávy kuřák dostává dost často nejrůznější chutě. Je-li však tráva konzumována v jídle, může z člověka velice lehce učinit gurmánského nymfomana. Pokud se tedy chystáte konopí jíst, neponechávejte své zásoby jídla nikdy malé. Taktéž bychom neměli zapomenout říci, že jídlo vás může trochu ve Vašem rauši uzemnit a utlumit. Jste-li zkouření příliš a toužíte vrátit se zpět do pohody, dobré jídlo, chutná svačinka či jen lžíce medu rozpuštěná v teplé vodě postačí, aby se Váš rauš přiblížil ke konci. Jak již bylo napsáno výše, přílišné množství potravy v konopném pokrmu může váš rauš zmařit, dříve než se dostaví. Krom toho, různým lidem hlavně těm, se slabším zažíváním se může poté, co se jejich systém pokusí konopí strávit, poněkud nadavovat. Žaludek může obvykle to, co nemůže strávit, odmítat, a přebytek jídla může tento stav ještě zhoršit. Mnoho jídla v žaludku, ale dokáže být silně nepříjemné i pro lidi patřící k velké většině těch, komu marihuanová kuchyně nečiní žádné potíže, zvlášť snaží-li se o docílení euforického stavu.

Na našem webu naleznete v mnoha článcích vhodné směsi, které se používají na extrakci požadovaných látek z konopí. Snad k nejužitečnějším a nejsnadněji zhotovitelným polotovarům patří konopné máslo. V Indii, kde je používají již po celá tisíciletí, je známo taktéž jako posvátné ghí. Ghí se používá ve velkém množstvím dalších receptů, proto se s jeho přípravou doporučujeme seznámit co nejdříve.

Zdroj: GOTTLIEB, Adam. Vaříme s konopím. Olomouc: Votobia, 1995. ISBN 80-858-8570-0.

Poslat komentář

*