4 Říjen

Cibulačka Ruderalis

Autor: admin Kategorie: aktuality, Konopí jako lék Komentáře: 0

Jak si zpestřit obyčejnou cibulovou polévku? Tato prostá cibulačka je pojmenována po Cannabis ruderalis, odrůdě konopí, která se vyskytuje pouze v Rusku.

Teď si povíme, jak si tuto velice chutnou polévku uvaříme. V dostatečném množství oleje či másla osmažíme 4 až 6 větších cibulí nakrájených na tenká kolečka. Jakmile cibule zesklovatí, přimícháme 30g jemně rozemnutého konopí Ruderalis. Cibuli osmažíme do hněda a posléze ji odstavíme z ohně. Cibuli zasypeme čtyřmi polévkovými lžícemi mouky a vše dobře promícháme. Směs přikryjeme pokličkou, necháme asi 5 minut dusit na mírném ohni a pravidelně mícháme, aby se cibule nepřipálila. Opraženou cibuli s moukou přimícháme do vroucí vody. Trochu vody pak nalijeme do pánvice či kastrolu, kde jsme restovali cibuli a vypláchneme jej vodou a nalijeme zpět do hrnce. Tuto proceduru děláme proto, neboť tuky na dně kastrolu či pánve obsahují největší množství magické ingredience THC. Polévku dochutíme podle vlastního uvážení například solí, pepřem apod. a necháme půl hodiny vařit. Přidat můžeme i trošku bílého vína, brandy nebo konopné brandy na vaření pro labužníky. Před podáváním ještě jednou dobře promícháme, neboť mastnota s THC plave bez zamíchání na povrchu. Při nalévaní dbáme na to, aby každý host dostal zhruba stejnou porci polévky ze dna i svrchu. Polévku servírujeme se zakysanou smetanou, parmazánem a snítkou kopru.

Konopí Ruderalis

Konopí Ruderalis

Polévka využívá obdobných vlastností oleje stejným způsobem jako konopné máslo. V tomto receptu se ovšem chuť trávy snoubí s chutí cibule. Zakysaná smetana, stejně jako alkohol, podporuje k lepší asimilaci aktivních složek THC. Navíc zakysaná smetana dělá cibulačku hladší, což oceníme hlavně tehdy, když je Ruderalis i po tak dlouhém vaření stále křupavý.

Existuje mnoho variant uvedeného receptu, kdy místo cibule nebo v kombinaci s ní můžeme například dát třeba houby nebo chřest. Místo kysané smetany můžeme použít sladkou smetanu a samozřejmě výběr koření je na nás samotných.

Poslat komentář

*