7 Červen

Instantní haš Bhang

Autor: admin Kategorie: aktuality, Konopí jako lék, Odrůdy konopí Komentáře: 0

V minulém článku jsme si ukázali, jak lze připravit konopný nápoj Bhang. Dnes Vám přineseme varietu tohoto nápoje s jednoduchou přípravou.

Těm, kteří zrovna netíhnou ke zdlouhavým rituálům spojeným s přípravou pokrmů a nápojů či jiným intelektuálním posvátným úkonům je určen instantní haš Bhang. K jeho přípravě je zapotřebí hašiš, ale nevyžaduje se žádný alkohol ani dlouhotrvající extrakce, jelikož aktivní substance jsou již koncentrovány v hašiši a jsou tak snadno rozpustné v horké máslové vodě. Nápoj se ideálně hodí ke svádění, proto je recept opět určen pro dvě osoby. Vhoďte zhruba centimetrový plátek másla do rendlíku se dvěma sklenicemi vroucí vody. Přidejte půl až jeden gram rozdroleného hašiše a nechte asi 1 minutu povařit. Naplňte dvě vysoké 2dcl sklenice z jedné třetiny mlékem. Do každé z nich nyní přes jemné sítko sceďte stejné množství hašišového odvaru. Sedlinu ze sítka ovšem nevyhazujte, ještě se nám bude hodit. Studené mléko by mělo zabránit praskání sklenic horkem, ale raději používejte sklenice z tlustého skla. Přidejte med, cukr nebo umělé sladidlo.

bhang3

Konopný mápoj Bhang Vám připraví také v Thajsku na ulici.

Nápoj dle chuti poté dochuťte skořicí, muškátovým oříškem, vanilkou, mandlovým výtažkem nebo jiným podobným kořením. Usazenina ze sítka ještě stále obsahuje využitelný materiál a dá se přimíchat do další várky s čerstvým hašišem. Některý kvalitní hašiš neobsahuje žádné zbytky, což je skvělé a žádná sedlina Vám při cezení nevznikne. Pokud se vám hašiše zrovna nedostává, lze jej nahradit haš olejem, konopným térem, eventuálně i konopnou brandy na vaření. Tak na zdraví!

Zdroj: GOTTLIEB, Adam. Vaříme s konopím. Olomouc: Votobia, 1995. ISBN 80-858-8570-0.

Poslat komentář

*