Káva a konopí – kombinace snů

V dnešním článku Vám přineseme několik receptů na kávičky samozřejmě vylepšené o nějaké ty „příjemné“ látky. Stimulace organismu patří k prvním účinkům konopí a je možné, že díky kofeinu se působení během počátečních stadií rauše ještě stupňuje. Několik hodin po tomto stavu se obvykle dostavuje ospalost a otupělost. A káva je možnost, jak se znovu nakopnout. Existuje několik způsobů, jak kávu „říznout“ konopím. Snad nejpříjemnější a nejexotičtější šálek kávy připravíte takto:

Turecký otvírák očí

Předem si uvařte konvici kvalitní překapávané kávy. Mezitím nasypte de džezvy jednu čajovou lžičku najemno rozemleté arabské moky, na jeden šálek jednu lžičku. Moka kávu a džezvu nakoupíte v kterémkoli obchodě specializovaném na prodej kvalitních čajů či kávy. Přidejte špetku rozemletého kardamonu a na každý šálek půl gramu rozmělněného hašiše. Arabskou kávu s kardamomem a hašišem zalijte požadovaným množstvím nachystané překapávané kávy. Džezvu postavte na hořák a mírně vařte. Až začne káva vařit, konvici ihned odstavte. Podávejte v moka šálcích nebo šálcích na espreso s malými lžičkami. V každém šálku rozpusťte čajovou lžičku medu. Výše popsaným způsobem se servíruje turecká káva ať již s hašišem nebo bez. Káva se normálně usrkává z vrchu, pomletá moka, med a hašiš či jiná sedlina se pojídá lžičkou.

Skřítkovo potěšení – káva v Irském stylu

Do šálku kávy nalijte panáka Creme de Gras a zakryjte šlehačkou. Patříte-li k „odolným konzumentům,“ můžete si místo Creme de Gras dopřát pořádného panáka konopné brandy na vaření.

Jackova térová káva

Rozpusťte gram konopného téru v šálku opravdu horké kávy. Ve skutečnosti se tér asi zcela nerozpustí, ledaže byste do kávy přilili nějaký alkohol, nicméně bude v nápoji alespoň jakž takž rozptýlen. Přidejte trochu husté smetany. Tuky v ní obsažené napomohou při rozpuštění téru i při jeho asimilaci. Přidat můžete také trochu medu a učinit tak kávu chuťově přijatelnější. Nezapomínejte však, že příliš cukru zpomaluje trávení tuků.

Káva s máslem

Přimíchejte do šálku kávy jednu či více polévkových lžic silně koncentrovaného konopného másla. Máslo v kávě se může leckomu jevit odpudivé, mnoho lidí to tak však dělá a jak jim to chutná. Nezatracujte tedy něco, z čeho jste se zatím nepozvraceli J.

Haš olej a káva

V šálku kávy se smetanou můžete rozpustit také několik kapek haš oleje.

Zdroj: GOTTLIEB, Adam. Vaříme s konopím. Olomouc: Votobia, 1995. ISBN 80-858-8570-0.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

CBD ve sportu – Pomáhá s regenerací a výkonem?

Úvod CBD (kanabidiol) je jednou z nejznámějších složek konopí, která se v posledních letech stává…

2 týdny ago

Konopí a mikrobiom – Jak ovlivňuje zdraví střev?

Úvod V posledních letech se stále více hovoří o důležitosti střevního mikrobiomu a jeho vlivu…

4 týdny ago

Cannabidivarin (CBDV): Nový Pohled na Kanabinoidy v Konopí

Úvod Konopí (Cannabis sativa) je rostlina známá pro své mnohostranné využití, ať už jde o…

1 měsíc ago

Diskuze o vhodných způsobech regulace a zdanění marihuany

Úvod: Legalizace marihuany si vyžaduje řádnou regulaci a zdanění, aby se zajistila bezpečnost spotřebitelů a…

2 měsíce ago

Vliv legalizace na kriminalitu spojenou s marihuanou

Úvod: Legalizace marihuany se stala významným tématem diskuse ve společnosti. Jedním z důležitých faktorů při…

2 měsíce ago

Různé modely legalizace marihuany ve světě

Úvod: V posledních letech byla legalizace marihuany jedním z nejvýraznějších trendů v oblasti legislativy a…

3 měsíce ago