V dnešním článku Vám přineseme několik receptů na kávičky samozřejmě vylepšené o nějaké ty „příjemné“ látky. Stimulace organismu patří k prvním účinkům konopí a je možné, že díky kofeinu se působení během počátečních stadií rauše ještě stupňuje. Několik hodin po tomto stavu se obvykle dostavuje ospalost a otupělost. A káva je možnost, jak se znovu nakopnout. Existuje několik způsobů, jak kávu „říznout“ konopím. Snad nejpříjemnější a nejexotičtější šálek kávy připravíte takto:
Turecký otvírák očí
Předem si uvařte konvici kvalitní překapávané kávy. Mezitím nasypte de džezvy jednu čajovou lžičku najemno rozemleté arabské moky, na jeden šálek jednu lžičku. Moka kávu a džezvu nakoupíte v kterémkoli obchodě specializovaném na prodej kvalitních čajů či kávy. Přidejte špetku rozemletého kardamonu a na každý šálek půl gramu rozmělněného hašiše. Arabskou kávu s kardamomem a hašišem zalijte požadovaným množstvím nachystané překapávané kávy. Džezvu postavte na hořák a mírně vařte. Až začne káva vařit, konvici ihned odstavte. Podávejte v moka šálcích nebo šálcích na espreso s malými lžičkami. V každém šálku rozpusťte čajovou lžičku medu. Výše popsaným způsobem se servíruje turecká káva ať již s hašišem nebo bez. Káva se normálně usrkává z vrchu, pomletá moka, med a hašiš či jiná sedlina se pojídá lžičkou.
Skřítkovo potěšení – káva v Irském stylu
Do šálku kávy nalijte panáka Creme de Gras a zakryjte šlehačkou. Patříte-li k „odolným konzumentům,“ můžete si místo Creme de Gras dopřát pořádného panáka konopné brandy na vaření.
Jackova térová káva
Rozpusťte gram konopného téru v šálku opravdu horké kávy. Ve skutečnosti se tér asi zcela nerozpustí, ledaže byste do kávy přilili nějaký alkohol, nicméně bude v nápoji alespoň jakž takž rozptýlen. Přidejte trochu husté smetany. Tuky v ní obsažené napomohou při rozpuštění téru i při jeho asimilaci. Přidat můžete také trochu medu a učinit tak kávu chuťově přijatelnější. Nezapomínejte však, že příliš cukru zpomaluje trávení tuků.
Káva s máslem
Přimíchejte do šálku kávy jednu či více polévkových lžic silně koncentrovaného konopného másla. Máslo v kávě se může leckomu jevit odpudivé, mnoho lidí to tak však dělá a jak jim to chutná. Nezatracujte tedy něco, z čeho jste se zatím nepozvraceli J.
Haš olej a káva
V šálku kávy se smetanou můžete rozpustit také několik kapek haš oleje.
Zdroj: GOTTLIEB, Adam. Vaříme s konopím. Olomouc: Votobia, 1995. ISBN 80-858-8570-0.
Úvod Konopí je rostlina s širokým využitím, která se stává stále populárnější pro své terapeutické…
Úvod Spánek je nezbytný pro regeneraci těla a mozku, a jeho kvalita má zásadní vliv…
Úvod Konopný průmysl se v posledních desetiletích rychle rozrůstá a stává se důležitým sektorem v…
Úvod Tetrahydrocannabinol (THC) je hlavní psychoaktivní složka konopí, která je zodpovědná za většinu jeho účinků…
Úvod Plastové produkty se staly nezbytnou součástí našeho každodenního života, ale jejich negativní vliv na…
Úvod Terpeny jsou aromatické sloučeniny, které se nacházejí v mnoha rostlinách, včetně konopí. Ačkoliv terpeny…