V dnešním článku Vám přineseme několik receptů na sladkosti.
Haš olejový med
V malém kastrolku dejte na malý oheň rozpustit ghí, máslo nebo olej a za stálého míchání přidejte požadované množství haš oleje. 1 polévkovou lžíci haš oleje na 1 gram ghí nebo másla. Pokud se směs nerozpouští, zvyšte o něco teplotu. Jakmile jsou jednotlivé produkty důkladně smíchány, přimíchejte na každý gram oleje půl šálku medu asi přibližně 100 ml. Med s tukem míchejte tak dlouho, až se všechny ingredience dobře spojí. Hotový med nalijte ještě za tepla do sklenice a nechte vychladnout. Poté uzavřete víčkem a uložte. K docílení rauše postačí obvykle 1 čajová lžička. Med můžete cucat rovnou z prstů, rozetřít na krekry, anebo rozpustit v šálku horké vody při přípravě omamujícího horkého nápoje haš olejového čaje.
Haš olejové kandované tyčinky
Směs ghí a haš oleje můžeme použít také k výrobě kandovaných tyčinek. Nasekané datle, rozinky, fíky a mleté mandle, od každého asi ½ šálku, rozmíchejte s 1 čajovou lžičkou od každého pomletého koření anýzu, muškátového oříšku a zázvoru. Směs lehce zahřejte a přidejte 4 polévkové lžíce roztopeného másla s hašišem, vše poté dobře promíchejte. Po ztuhnutí směs chvíli hněťte a pak ji vyválejte. Nakonec těsto rozkrájejte na stejné kandované tyčinky, které můžete zabalit do voskovaného papíru, celofánu nebo staniolu. Recept můžete také lehce modifikovat, můžete ovoce a koření napřed smíchat s asi sklenicí vody, poté nechat slabě povařit, rozmixovat a teprve poté přidat hašišové máslo. Směs pak za stálého míchání vařte při nízké teplotě, ale pozor, abyste ji nepřipálili. Jakmile směs zhoustne na požadovanou konzistenci, vyklopte ji a rozetřete na plech pokrytý pečícím papírem. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při 107 stupních asi půl hodiny, nebo tak dlouho, až je hmota dostatečně tvrdá, aby z ní šly krájet čtverečky.
Lehké kandované kuličky
Smíchejte ¼ kilogramu ořechového másla, buď arašídového másla nebo raději kešú či mandlového másla, s asi 30 gramy rozemnutého konopí nebo 15 až 30 gramy roztlučeného hašiše, nebo 5 až 15 gramy haš oleje. Díle přidejte několik polévkových lžic medu, s ohledem na vlastní chutě, a další ingredience, které máte rádi například sušený rybíz, nastrouhaný kokos, pomerančová kůra, roztlučený hřebíček nebo muškátový oříšek atd. Směs zpracujte, až jsou jednotlivé ingredience velmi dobře smíchány. V dlaních z těsta vyválejte středně velké kuličky. Každou zvlášť pak zabalte do voskového papíru nebo barevného celofánu a uschovejte do lednice, aby máslo nežluklo. Jedna či dvě kuličky by vás měly rozšoupnout.
Zdroj: GOTTLIEB, Adam. Vaříme s konopím. Olomouc: Votobia, 1995. ISBN 80-858-8570-0.
Kdy sklidit konopí? Sklizeň konopí je pro každého pěstitele asi ta nejdůležitější a zároveň…
Úvod Konopí je rostlina s širokým využitím, která se stává stále populárnější pro své terapeutické…
Úvod Spánek je nezbytný pro regeneraci těla a mozku, a jeho kvalita má zásadní vliv…
Úvod Konopný průmysl se v posledních desetiletích rychle rozrůstá a stává se důležitým sektorem v…
Úvod Tetrahydrocannabinol (THC) je hlavní psychoaktivní složka konopí, která je zodpovědná za většinu jeho účinků…
Úvod Plastové produkty se staly nezbytnou součástí našeho každodenního života, ale jejich negativní vliv na…